De Westhoek

In het verste hoekje van Vlaanderen, omarmd door de Noordzee en Frans-Vlaanderen, ligt de Westhoek.

Van de bergen tot de zee, het decor voor oneindige vergezichten, glooiende heuvels, wijngaarden, hopvelden, en vlakke polders.

Een nog groen oord van rust en stilte, met authentieke dorpjes en historische stadjes.
Ooit het strijdtoneel van de Groote Oorlog, op vandaag nog steeds een plaats voor herdenking.

Goed voor eindeloos wandel- en fietsplezier. Natuur en cultuur. Varen en kuieren.
Proeven van een Picon of een streekbiertje, en genieten van al het lekkers dat de streek te bieden heeft, …

We helpen je graag om een leuk verblijf te plannen, aarzel niet om ons om info te vragen.

TOERISME
WESTHOEK

TOERISME
VLETEREN

TOERISME
POPERINGE

TOERISME
IEPER

TOERISME
VEURNE

TOERISME
DIKSMUIDE

DE
ZONNEGLOED

DE GROOTEN
OORLOG

Wandel en fietsroutes

Stippel je eigen fietsroute of wandeling uit aan de hand van het fietsnetwerk Westhoek of wandelnetwerk IJzervallei. Ontdek de IJzer zoals je hem nog nooit zag en verken ondertussen de IJzerbroeken. Of volg één van de uitgestippeld routes lands de mooiste hoekjes van de regio. Een pakketje wandel- en fietsroutes ligt voor u klaar in de vakantiewoning. Elzendamme ligt op fietsknooppunt 60 en wandelknooppunt 29

Eten en drinken

De Westhoek is een prachtige streek met een rijke culinaire traditie. Hier vind je een overzicht van enkele plaatsen waar je heerlijke gerechten en dranken kunt proeven tijdens je bezoek aan de Westhoek.

Waterbeleving

Ontdek de verfrissende waterbeleving van de Westhoek, waar de natuurlijke schoonheid van de IJzer met ontspannende activiteiten zoals varen, suppen, kajakken, zwemmen en picknicken. Deze regio in het westen van België biedt een oase van rust en mogelijkheden om te genieten van het kalmerende geluid van stromend water en de sereniteit van de omringende landschappen.

  Bierbeleving

  Laat je meeslepen door de rijke geschiedenis, authentieke brouwerijen en heerlijke bieren die deze regio te bieden heeft. Proef de unieke smaken, ontmoet gepassioneerde brouwers en dompel jezelf onder in de cultuur van het brouwen. De Westhoek is de ideale bestemming voor iedereen die van bier houdt en op zoek is naar een onvergetelijke bierervaring. Proost op avontuur!

   Huifkar

   Stap aan boord en laat je meevoeren naar een wereld van rust, geschiedenis en natuurlijke schoonheid terwijl je geniet van het trage tempo en de idyllische sfeer van deze unieke ervaring. Ontdek de Westhoek op een manier die je terug in de tijd voert en laat je betoveren door de charme van de regio.

    Musea

    De musea in de Westhoek bieden een fascinerende inkijk in de rijke geschiedenis en cultuur van deze regio. Van de Eerste Wereldoorlog-herdenkingsmusea tot kunstgalerijen en lokale erfgoedmusea, de Westhoek heeft voor elk wat wils. Ontdek de aangrijpende verhalen achter de loopgravenoorlog, bewonder kunstwerken geïnspireerd door het landschap, en leer meer over de boeiende geschiedenis en tradities van deze betoverende streek.

    Pretparken en speeltuinen

    De pretparken en speeltuinen in de Westhoek bieden een geweldige mix van avontuur, entertainment en plezier voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, sprookjesachtige attracties of waterpret, de Westhoek heeft voor iedereen iets te bieden.

     Zwembaden

     De zwembaden in de Westhoek zijn de perfecte plekken om te ontsnappen aan de hitte en te genieten van verfrissend waterplezier. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende duik of wat actie in het water, deze zwembaden bieden voor ieder wat wils. Dus trek je zwemkleding aan en maak je klaar voor een verfrissende ervaring in de zwembaden van de Westhoek.